foto10.jpg

Hier ziet u de foto die genomen zijn tijdens de optredens of andere evenementen van de Altiband.

Klik op de kleine foto om het fotoboekje te openen.

Optredens - De Otterskooi

Zaterdagavond 22 februari heeft de Altiband een deel van de feestavond in De Otterskooi in Dwarsgracht verzorgd. Naast de Altiband traden op een piratenkoor, een zanggroep en de avond werd afgesloten door de Flagelanten onder muzikale leiding van Willem Spans.

Tijdens het opbouwen van de instrumenten werden we figuurlijk overvallen door een groep jongelui uit Nijeveen, die hun vrijgezellenavond afsloten bij de Otterskooi.
Er zat genoeg zangtalent in de groep en de stembanden werden op tijd gesmeerd met een helder gerstennat.
Bert Koster voelde de sfeer goed aan en oefende een meezinger uit Hollands repertoire met de groep op onze instrumenten.

Acht uur begon het optreden van de Altiband en het was een succes. Bert was op dreef en de leden hadden een geweldig publiek op de vloer.
Stefan Been begon met dansen en even later hadden we de polonaise door de zaak. Hillie de Vos als organisatrice en haar personeel straalden, wat een sfeer.

Als afsluiting mocht op zijn verzoek degene die zijn vrijgezellenavond vierde op de grote trom meespelen. Vol overgave en na afloop ons uitgebreid bedanken voor de mooie avond.

“Zal ik nooit meer vergeten, zo mooie avond heb ik gehad”.

Dat werd niet onderschreven door Sander en Jacob. Na afloop gaven zij te kennen dat deze man uit de maat speelde en veel te hard het trommelvel bespeelde. “Daar hadden we last van Frans”
Vast niet van het harde spelen, maar we hebben het uitgepraat en goed dat de jongens bij bestuursleden komen als er sprake is van een “probleem”.

De bitterballen, kroketten en andere snacks werden met smaak opgegeten en de feestvierende groep werd bedankt met het  slotlied: ”Nog eentje dan, nog eentje dan en dan gaan we naar huis”.

Een boeiende vond met veel ervaringen voor de leden, bestuur en bezoekers.

Feest vieren zonder trammelant kan dus nog steeds!

Frans.

(Foto's komen nog.)

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 1
Aantal weergaves categorie: 260x
Eten 2019 (48)
Optredens - Eten 2019

Afsluiting van het jaar 2019.

Woensdagavond achttien  december kon het bestuur bijna alle leden en vrijwilligers verwelkomen om de repetitieruimte bij De Grift, om aan te schuiven, deel te nemen aan de gezamenlijke afsluiting van het jaar.
In feestelijke kleding, een enkeling zelfs met  een pracht stropdas voor en een blazer, een ander met een stemmige Kersttrui aan, zocht iedereen een plekje aan de tafels.

Een pracht kerstboom, kerststukjes op tafel en verlichting zorgden voor een fijne sfeer met muziek op een zacht volume op de achtergrond.
Voordat we mochten beginnen met de maaltijd hebben ondergetekende en Dirk Knol een openingswoord gesproken.
Dirk herdacht de familie Strijker en vroeg een moment stilte en Frans vond het nodig de voornemens van 2019 te noemen, die allemaal mislukten.
"Kieken wat het nieuwe jaar brengt".

André Douma heeft aan de hand van gemaakte foto's een impressie van deze avond geplaatst op de website.
Onze muzikaal leider, Bert Koster en zijn vrouw Majorin genoten van zowel het eten als van de leden, die nu in andere hoedanigheid aanwezig waren.

Het eten dit jaar was gebaseerd op de Chinese keuken en was in grote warmteschalen neergezet. Voorkeuren kon men aangeven en de bestuursleden in de bediening hadden het druk met de loempia's, babi pangang, ketjap, rijst enzovoort.
Heerlijk gegeten en ijs met een dot slagroom toe.

Wij wensen jullie allemaal gezellige feestdagen en een goede start in het nieuwe jaar.
De repetities beginnen weer op acht januari aanstaande.

Namens het bestuur.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 48
Aantal weergaves categorie: 438x
Optredens - Boottocht 45 jaar jubileum

Een onvergetelijke dag op het water.


Het vijfenveertig jarig bestaan van De Altiband is gevierd met de leden, bestuur en vrijwilligers op het water in de Kop van Overijssel.
Familie Strijker heeft in de begin jaren zeventig een start gemaakt met het musiceren en als repetitieruimte een lokaal gebruikt in het gezinsvervangend tehuis aan de Schoolstraat.
Jan Strijker en een drietal andere deelnemers  begeleidden vader Strijker op de accordeon. Dit initiatief van de familie mondde uit in de komende jaren in een drumband met maximaal veertig leden.
Als eerbetoon aan de familie Strijker werd de drumband voorzien van de naam Altiband. De beginletters van Albert en Tinie werden samengevoegd.
Willem Spans nam de muzikale leiding over van vader Strijker en werkte in de Mackayschool, de oude landbouwschool, in de Regitobedrijven aan een naamsbekendheid van de band, niet alleen in Meppel, maar ook in de omgeving.

Optredens bij dorpsfeesten, jubilea van bedrijven, in verzorgingstehuizen, bij campings, en niet te vergeten tijdens de afsluiting van de Donderdag Meppeldagen.
De Altiband werd een onderdeel van de samenleving en timmerde aan de weg.
Vijftien jaar geleden nam Bert Koster de leiding over van Willem Spans en staat aan het roer van het schip. Een verkeerde omschrijving, maar de link naar de vaartocht is gelegd.
Vanuit Giethoorn schepen we in, en we treffen het met deze pracht nazomerdag.
Kapitein Mannes, stuurman en bedienend personeel hebben er zin in.

De boeg richting Zwartsluis, vandaar stuurboord uit naar Genemuiden. Het veerpontje wacht op ons en het Vogeleiland doemt op.
Via de Kadoelen naar Blokzijl en onderweg is het genieten. Gerben en Rein keuvelen op het bovendek in twee stoelen met de voeten op de reling. Een ander doet een middagdutje onderuit en er wordt veel gekletst en genoten van dit mooie natuurgebied.
Aan de inwendige mens wordt gedacht met een pracht buffet, in Vollenhove aan boord gebracht.
In Blokzijl worden we muzikaal onthaald door een man met een trekzak, accordeon. Het schip in de sluis en Bert Koster maakt zijn muzikale opwachting met een geweldig zeemanslied, passend bij dit mooie sfeervolle stadje.
Via het Gieterse Meer, het passeren van het bekende pontje bij Jonen naar de Beulake.

Alle bekende meezingers passeren de revue en het kan niet uitblijven, de polonaise wordt ingezet.
Bemanningsleden, begeleiding en leden laten zien dat ze zeemansbenen hebben en genieten.
Tegen kwart voor acht meren we af in Giethoorn, ontschepen en kijken terug op een geweldige dag.

Andreas, bedankt voor het kunnen gebruiken van je c.d.'s, de bemanning van het schip voor het enthousiasme en de verzorging van eten en drinken.

Last but not least:" Alle leden voor jullie deelname waarin jullie voor de sfeer en de gezelligheid hebben gezorgd"

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 59
Aantal weergaves categorie: 853x
Optredens - Maargieshoeve2019

Optreden op de Maargieshoeve.

Zaterdagavond zeven september in de feesttent van de Maargieshoeve , maakte de Altiband deel uit van meerdere orkesten, die een feestavond onder het motto "Eigenwijs" hebben verzorgd, of liever muzikaal hebben omlijst.
De Maargieshoeve hield open dag, en vele aktiviteiten voor jong en oud kwamen voorbij.
De Altiband mocht de avond openen en tegen half acht ging het los, zoals men zegt.
Enthousiast publiek in de feesttent en onze leden, inclusief Bert Koster, hebben er een pracht optreden van gemaakt.
Jammer dat de belichting op de plek voor het podium waar wij optraden, iets te wensen overliet, maar dat heeft het plezier niet minder gemaakt.

Om acht uur nemen de jongens van Karambam het (muzikale) stokje over en gaan de decibels omhoog.
Later op de avond spelen Mooi Wark en Ancora en betrekken enkele van onze leden bij hun voorstelling. Ondergetekende heeft dit deel van de avond niet meegemaakt, maar de volgende dag alleen maar enthousiaste verhalen.
Alle medewerkers(sters) van de Maargieshoeve verdienen een dikke pluim voor de organisatie van een zeer geslaagde open dag.
Graag tot een volgend keer.

(Doordat het in de feesttent vrij donker was dit keer niet zo veel foto's, kijk in het fotoboek.)

 

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 18
Aantal weergaves categorie: 429x
Optredens - Avond4daagse-2019

Avond4daagse 2019.

Tijdens de intocht van de laatste avond van de Avondvierdaagse in Meppel , heeft de Altiband de muzikale omlijsting verzorgd.
Bijna traditioneel op de vaste plek naast de toren op het Kerkplein rond de klok van half zeven zette Bert Koster de volumeknop open en kon het muzikale feest beginnen.
Opnieuw ideale weersomstandigheden en een groot publiek.
Tegen half negen komen de eerste lopers binnen en dan begint het feest pas echt. Een van de muziekkorpsen bleef doorspelen en het aantal decibels groeide gestaag.

Of dit een goede combinatie was, De Aliband en een muziekkorps samen spelend, was voor meerdere toehoorders de vraag.
Gerben Kuiper komt binnen en laat zich voor de Altiband staand uitbundig feliciteren door iedereen, ook moeder Geke apetrots.
Bert Koster wil de jeugd rond het keyboard hebben en dat heeft ie geweten. Dansen  de leerlingen van meerdere scholen samen met Björn, Gerben en Michel op melodieën, die met betrekking tot de jeugd helemaal in zijn.
Deelnemers vanuit Reggersoord stralen, bos bloemen in de hand en een onvergetelijke avond.

Hilco Boessenkool bespeelt twee trommels en een bekken en heeft een avond die niet meer stuk kan.
Een van de toeschouwers verwoordt het mijns inziens helemaal goed: "Dit past helemaal in en bij Meppel".
Ik kan het alleen maar beamen en ben als medebestuurslid blij dat De Altiband daaraan kan bijdragen.
Foto's en video's van deze avond kunt U bekijken op deze website van De Altiband.

Dank zijn we verschuldigd aan de organisatie voor hulp bij het opbouwen en voor het drinken in de pauze.

Frans.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 33
Aantal weergaves categorie: 503x
Optredens - IJhorst-2019

Op Moederdag heeft De Altiband een ochtendconcert verzorgd op camping De Vossenburcht in IJhorst, bijna een traditie bij de opening van het seizoen op deze mooie boscamping.
De weersomstandigheden zaten mee, zodat we buiten konden spelen.
Bert Koster had er zin in, en begeleidde Ilona op haar mondharmonica, Evelien en Jacco hand in hand zongen hun lievelingslied en de rakker Luca bespeelde het publiek met zijn lievelingslied:" Laat me leven".

Het bleek dat Luca duidelijk over meer muzikale talenten beschikt als zijn vader, maar meedoen onder het motto: "Samen muziek maken is mooi", geldt zeker ook voor vaders.
In de pauze een glas fris , de koffie werd geserveerd met een dikke plak krentenbrood.

Alex en zijn medewerkers verdienen een dik compliment voor de ontvangst en de catering. Genoten hebben zowel het publiek als alle leden van De Altiband. Een gezellige ochtend.
Foto's heeft onze vaste fotograaf André Douma verzorgd, U kunt ze terugvinden in het fotoalbum op de website.

Frans.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 35
Aantal weergaves categorie: 570x
Optredens - optocht_2018

Deelname aan afsluiting DonderdagMeppeldagen.

Als een van de deelnemende muziekkorpsen mocht de Altiband een bijdrage leveren aan de sluitingsavond van de Donderdag Meppeldagen.
Een feestelijke, gezellige avond met een onvoorstelbaar groot aantal toeschouwers langs de wegen.

Alex en Klaas hebben hun "huifkarren" weer aangeboden en met vrijwilligers werden de leden verdeeld over beide wagens. Gelukkig werd de storing aan de trekker van Alex snel verholpen en werden we opgesteld voor de optocht.
Bert Koster zorgt ervoor dat de sfeer er goed inzit en de ijsjes uitgedeeld door Horesca smeerden de keel. Waterflesjes voor de dorst en "op pad".
Aangemoedigd en met applaus door het vele publiek maakt deze avond tot een topper.

"Hallo allemaal, blij dat je er bent", wordt meegezongen langs de kant van de weg en lijkt wel een tophit van vaderlands bodem.
Na afloop lekker naar huis en Klaas rijdt nog een laatste ronde over de parkeerplaats met een enthousiast lid, een boer in spé.

Vrijwilligers, Klaas en Alex, dank voor jullie hulp en enthousiaste inzet.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 29
Aantal weergaves categorie: 576x
De_Baander (14)
Optredens - De_Baander

Optreden De Baander

Op uitnodiging van de Stichting Steenwieker Toornrun heeft de Altiband een optreden verzorgd in de manege De Baander in de Oosterboer te Meppel.
Meer dan honderd deelnemers uit verschillende woonvormen en dagbestedingsprojecten hebben genoten van een rondrit door Overijssel en Drenthe. Een tussenstop met lunch werd georganiseerd in De Baander.
Motoren met zijspan, trikes en oldtimers arriveerden tegen twaalf uur onder politiebegeleiding, en met de muzikale bijdrage van De Altiband werd de pauze een groot succes.

Opvallend hoe alle vrijwilligers(sters), begeleiding en chauffeurs betrokken zijn bij alles wat op het terrein afspeelde.
Als enkele begeleidende agenten zich wagen aan een polonaise en alle tijd nemen voor een gesprek met de deelnemers, dan verdienen deze mannen een groot compliment.

Om half twee zet de stoet, onder muzikale begeleiding van alleskunner Bert Koster, zich weer in beweging.
Goed weer en een prima organisatie maken de dag compleet.
Het was weer een groot succes.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 14
Aantal weergaves categorie: 746x
Optredens - DonderdagMeppeldag

Donderdag Meppeldag

Je hebt een T-shirt aan met de tekst: "Wie doet mij wat". Blijkbaar wel de Altiband, want na afloop werd ik benaderd met de woorden: "Wat een mooie afsluiting van mijn bezoek aan Meppel vandaag!" Deze mevrouw heeft genoten en met haar heel veel bezoekers op het terras en op straat bij herberg het plein.
Jaap en Petra de Boer nodigden de Altiband voor een optreden in de namiddag van 4 augustus en hebben het geweten. Bert Koster en de leden hebben er zin in en met volume werden de melodieën het luchtruim op het Prinsenplein ingeleid.

Een voorzichtige polonaise, een meezinger onder de gastdirigent Jan Nes van het lied: "Ik heb een woonboot", en de begeleiding van het publiek met handgeklap.
Een pracht middag met prima weer, terwijl het op hetzelfde moment tussen Meppel en Havelte hoosde van de regen.

Publiek, leden van de Altiband, vrijwilligers(sters) , Jaap, Petra en medewerkers(sters) hebben een pracht middag gehad.

Voor herhaling vatbaar.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 16
Aantal weergaves categorie: 1269x
Optredens - Altiband 40 jaar

Hier ziet u de foto's gemaakt tijdens het jubileum van het 40 jarig bestaan van de Altiband. Het was weer een groot feest. Met dank aan de gast optredens van de Stienstraband uit Assen en de Tower snorr'n uit Zwolle.

 

Aantal afbeeldingen in de categorie: 113
Aantal weergaves categorie: 4840x
 
Powered by Phoca Gallery
Webdesign Calimo webdesign