foto4.jpg

Nieuwtjes en wetenswaardigheden

De video die gemaakt is tijdens het optreden op de camping te IJhorst staat nu op de site, kijk onder de knop "videos" en scroll naar beneden.


De foto's van het optreden in IJhorst op Moederdag 2019 staat in het fotoboek.


Er is een nieuw menu item geplaatst op de website genaamd "Ziekenboeg Altiband", hier kunt u de leden vinden die in de ziekenboeg zijn terechtgekomen.


De data's van de optredens van de Altiband van 2019 staat op de website onder "optredens", de datums zijn nog wel onder voorbehoud en de exacte tijden volgen nog zodra deze bekend zijn.


De stichting Altiband is goedgekeurd als ANBI-instelling, de informatie wat dat precies inhoud kunt u vinden onder de knop "Schenkingen".


Het interview met Greta de Lange staat op de site bij "Voorstellen leden".


Het interview met Paul Poiesz staat op de site bij "Voorstellen leden". Hou die pagina ook in de gaten, er komen steeds nieuwe pagina's bij met leden die zich voorstellen.


Optreden te Hoogeveen

Zaterdagmiddag 2 juni heeft De Altiband opgetrden bij de afsluiting van het biljarttoernooi in Hoogeveen.
Elk jaar zijn wij te gast bij de opening en afsluiting van dit door Zwaagstra ( betonindustrie) gesponsorde toernooi.
Deelnemers uit de  Noordelijke provincies strijden hier op het groene laken in een heel stil decor.

De Altiband zorgde ook dit jaar voor wat meer decibels tijdens twee keer optreden. De afsluiting waarbij de burgemeester van Coevorden het woord voerde en onze leden en muzikaal leider apart toesprak en veel waardering toonde voor onze inbreng.
Elk jaar worden de kinderdagverblijven in Drenthe en De Altiband betrokken bij de verdeling van de gelden die dit toernooi oplevert.
Voorzitter Hooman heeft de geschiedenis van dit toernooi uitgebreid toegelicht en zich namens de biljarters hard gemaakt voor het betrekken van de dagverblijven en onze band.

In het begin heeft "onze Klaas Wemmenhove,  "een superfan van De Altiband", deze opzet als voorzitter van HBC breed uitgedragen en ervoor gezorgd dat de Altiband bijna huisorkest is geworden.
Een gezellige middag en met een pracht bedrag afgesloten.

Bestuur en deelnemers aan dit toernooi hartelijk dank voor jullie inzet en gastvrijheid.Optreden GigaG-festival te Pesse

Donderdagavond 24 mei heeft de Altiband deel uitgemaakt van het GigaGfestivl in Pesse met een geweldig optreden .
Martin Otten Klaas Wemmenhove zijn de mannen geweest, die ruim een half jaar geleden de eerste kontakten hebben gelegd met de organisatie van dit bekende festival.
Het resulteerde in een pracht optreden aan het begin van de avond. Een enorm podium met sprekende verlichting, waarbij de uniformen van de leden  met betrekking tot kleur geweldig overkwamen.
In een feesttent zo groot dat je er figuurlijk in zou kunnen verdwalen, liepen de leden ietwat beduusd rond. Gold ook voor Bert Koster, die het orkest zo had neergezet dat vanuit de zaal een prima zicht  mogelijk was .
Nederlandstalige muziek met  veel variatie slingert Bertde zaal in, en de bijbehorende lichaamsbewegingen bij het lied:"Strek je armen, buig je knieën", De Brandaris" , maken de spieren even los.
René Karst met gitaar komt lachend het podium op en speelt meerderde nummers samen met De Altiband. Rein Louissen laat zijn muzikale kwaliteiten zien in samenzang met de bij het publiek zo geliefde zanger.
De zaal vol met enthousiaste bezoekers en de sfeer zat er zogezegd weer goed in. Teksten worden moeiteloos meegezongen en zowel bij Rene Karst als de Dikdakkers en bij het slotnummer van Jannes  voel je de geweldige sfeer.
Organisatie en de vele vrijwilligers verdienen een groot kompliment . Ook voor deze mensen moet het feest zijn een avond als deze mee te kunnen maken.

GigaGfestival mag wat ons betreft volgend jaar weer een beroep doen op de Altiband. Wij komen graag.
 

Deze maand heeft het bestuur van De Altiband afscheid genomen van Klaasje Doosje.

Bijna vijfentwintig jaar lang heeft Klaasje zich ingezet als vrijwilligster en bestuurslid voor de leden van De Altiband.
In het begin was de wekelijkse gang naar Meppel met Willem Doosje en zoon Jan naar de repetitieruimte in de school tegenover het politiebureau vaste prik.
Opbouwen van de instrumenten, na afloop afbreken en zorgen voor de koffie in de pauze. Een wederkerend ritueel, waar nu een einde aan is gekomen.
Na het overlijden van vader Willem en Jan was de woensdagavond voor Klaasje de avond, waarop zij de contacten met leden, mede ouders en bestuur kon onderhouden.
Het heeft zeker ook geholpen met het verwerkingsproces van het overlijden van haar man Willem en Jan. De aanwezigheid van Henriëtte moet voor Klaasje ook een steun zijn geweest.
Als bestuur kunnen we alleen maar dankbaar zijn voor de inzet van alle werkzaamheden die Klaasje Doosje voor de Altiband heeft gedaan.
De bos bloemen en de cadeaubon zijn slechts een waardering van het bestuur en de leden.
De  mooie herinneringen houden we in gedachten bij ons.
 

Het interview met Marloes Bosma staat op de site, klik op de knop "Voorstellen leden"


Jinny Slag, ons bestuurslid, vrijwilliger en moeder van één van onze leden mocht afgelopen dinsdag 28 november haar 50ste verjaardag vieren.

Het bestuur, vrijwilligers en natuurlijk de leden wensen haar nog VELE jaren in goede gezondheid.      


Het interview met Bjorn de Vries staat nu op de website, kijk onder de knop "Voorstellen Leden".


De foto's en video's die gemaakt zijn tijdens het optreden in de Poele van 10 november 2017 staan nu op de website. Iedereen die er bij was weet dat het weer een groot feest was.
Kijk snel op deze website.


Marten Otten heeft hele mooie foto's gemaakt van de optocht op de laatste Donderdag Meppeldag, kijk daarom in het fotoboek.


De foto's die zijn gemaakt door Joke van het optreden bij het G-voetbaltoernooi te Meppel staan nu in het fotoboek. Dit wil je niet missen, kijken dus.


De foto's die gemaakt zijn door Joke de Ruiter van het optreden op de camping de Vossenburcht te IJhorst staan in het fotoboek.


De foto's die gemaakt zijn tijdens het optreden in IJhorst staan nu in het fotoboek.


Trommelstokzakjes

Woensdag veertien juni j.l. hebben de leden van de Altiband hun nieuwe spijkerbroekstoffen houders ontvangen voor het opbergen van de trommelstokken.
Onze vrijwilliger Henk Roo heeft zijn connecties binnen de woonvorm in Staphorst bereid gevonden om achter de naaimachine te kruipen en voor alle leden een eigen opberghoes te naaien.


Foto's Wapserveen.

De foto's gemaakt door Joke van het optreden te Wapserveen staan nu in het fotoboek op deze website.


Video's en foto's optreden Zwaagstra Biljarttoernooi te Hoogeveen.

De video's en foto's opgenomen tijdens het optreden van de Altiband staan op deze website. Kijk in het fotoboek en bij de Videos.


Foto's avond4daagse 2017.

De foto's die gemaakt zijn tijdens de aankomst van de laatste dag van de avond4daagse 2017 staan in het fotoboek, ook staan er enkele video"s van de aankomst op de site, zie onder de knop Videos.


Videos van de Altiband, nu ook op deze website.

Kijk onder de knop "Videos", u ziet daar dan de videos die zijn opgenomen tijdens de optredens van de Altiband. De eerste 3 videos opgenomen tijdens de binnenkomst van de avond4daagse 2017 staan nu op de website.


 

 

Webdesign Calimo webdesign