foto9.jpg

Marijke Bouwknegt

 

In de pauze tijdens de repetitie schuift Marijke aan voor een interview. De koffie en de traktatie van de jarige Deatlef  smaken er prima bij.

Vraag: Zou je iets over jezelf willen en kunnen vertellen?

Ik ben geboren in de gemeente Nijeveen in de Kolderveense Bovenboer. Toen ik tweeeneenhalf jaar was heb ik een ongeluk gehad in De Bovenboer. Ik was bang voor tractoren, mijn ouders hadden een boerderij, dus ik kijk altijd goed uit. Ik wilde spelen met een buurmeisje, maar werd geschept door een brommer, die te hard reed. Eerst naar het ziekenhuis in Meppel, toen naar Enschede in een revalidatiecentrum. Na zes jaar weer naar huis. Veel rusten en kon ik naar de Mackayschool bij Klaartje Brouwer in de klas. Na de Mackayschool naar de Trekschuit bij Andre Hettinga. Hier ben ik met Tilly Kuik zeventien jaar geweest. Toen naar De Werf aan de Colijnstraat en de Industrieweg. Noodgedwongen moest ik naar Zuidwolde, maar ik wilde niet. Het is een vervoersprobleem. Ik werk nu in Zuidwolde in de produktie.

Vraag: Waarom ben lid geworden van De Altiband?

Omdat ik erheen wou. Zat eerst op volksdansen bij Trebokama. Na een operatie aan mijn arm ben ik gestopt met volksdansen.
Nu muziek gaan maken. Zit nu bijna dertig jaar bij De Altiband.

Vraag: Wat vind jij leuk bij De Altiband?

"Wat er zo leuk is?"
De optredens in De Poele en bij de Avondvierdaags. De repetities zijn leuk, omdat ik dan een avondje weg ben. En het is gezellig.

Vraag: Wat zijn je hobby's?

Slenderen. Hierbij krijg ik minder kramp. Het is geen gymnastiek, maar je ligt op een bank, die kan bewegen en lekker zacht is.
Fietsen ook, maar niet elektrisch, dat gaat te hard voor mij. Wandelen vind ik ook leuk en De Altiband natuurlijk.

Vraag: Wat zou je willen veranderen bij De Altiband?

Zal ik één advies geven. Optredens zo regelen dat er die week geen repetities zijn, dat is teveel voor mij. Bij regen en als het koud is wil ik mijn jas aanhouden en niet verplicht worden die uit te doen.

Vraag: Heb je ook vrienden bij De Altiband?

Ik heb geen vrienden bij De Altiband, maar wel veel bekenden van het werk en vroeger van school.

Vraag: Wil je nog wat kwijt of vertellen aan het eind van dit interview?

Ik vind het jammer dat ik niet alle optredens kan meedoen. Als het te ver weg is, kom ik niet uit met mijn kilometers.

Verslag: Frans.

Webdesign Calimo webdesign