foto8.jpg

Bert Hoving

Op het moment dat ik Bert op zijn schouder tik, kijkt hij enigszins verbaasd omhoog. "Wat zou hij willen van me". Ik vraag Bert of hij mee wil werken aan een van onze interviews en dat wil hij wel.

We gaan in de zaal naast de repetitieruimte zitten en handenwrijvend kijkt Bert me vol verwachting aan. " Wat is een interview.? " 

Ik leg uit dat we over de Altiband willen kletsen en dat Bert aan de beurt is. Een goed plan en gerustgesteld gaat Bert er eens goed voor zitten.

Zijn eerste vraag : " Wanneer is het interview klaar?", is belangrijk want de repetitie begint over vijftien minuten. Dat redden we wel.
 
Bert vertelt dat hij in Bourtange is geboren, vijftig jaar geleden. Hij heeft Abraham gezien en hij heeft  dit feit gevierd op de woongroep, met bewoners en begeleiders. Ik heb getrakteerd op koffie met gebak. 
Op de negende ben ik met familie naar Kalenberg geweest en hebben we een rondvaart gemaakt.
Ik heb in Steenwijk gewoond aan de Kallenkoterallee. Na de kleuterschool ben ik naar de Mackayschool in Meppel gegaan. Daar ben ik al lang weg en ben ik verhuisd naar de Oranjehoeve in Emmen.
Nu weer terug in Steenwijk en woon ik in de van Goghstraat.
 
Overdag werk in bij Dekadoe. Ik zorg voor de koffie, thee en lunch voor cliënten en de leiding. Dat doe ik elke dag. 'S Avonds kijk ik televisie en luister graag naar muziek. Op de vraag of Bert in de woonvorm ook kookt antwoordt hij met een brede glimlach: " De leiding kookt en ik lust bijna alles".

Ik ben lid geworden van De Altiband omdat ik het leuk vind om muziek te maken. Mijn hobby naast het trommelen is fietsen. Met de leiding fiets ik ook veel, maar dat kan alleen als er voldoende  personeel is.
Op de vraag wat Bert leuk vindt bij De Altiband  is het antwoord eigenlijk al vooraf bekend. Lachend zegt Bert: " Muziek maken vind ik mooi.", en in de pauze smaakt de koffie prima. Een compliment aan Jinny, Joke en Klaasje, onze keukenprinsessen.
Ook het bijkletsen me andere leden is gezellig, mijn vrienden zijn Harry en Kos.
Bert geeft aan dat er niet veel hoeft te veranderen binnen De Altiband. Een keer oefenen in de week is voldoende. Het nieuwe rode vest is prima, maar Bert ziet een nieuwe jas in de kleur groen of zwart wel zitten.
Meer optredens zijn welkom en met het concert in De Poele binnenkort op het programma is Bert zeer tevreden.

We sluiten af met de vraag of dit gesprek goed is gegaan. Bert lacht en zegt dat hij niet zenuwachtig meer is en het leuk vond om te doen.
Daar sluit ik me volmondig bij aan.
 
Frans.
Webdesign Calimo webdesign