foto9.jpg

Sander Alberts

 

Woensdag vijfentwintig oktober voor aanvang van de repetitie "stoor" ik Sander die in gesprek is met Daniël, met de vraag of hij wat voelt voor een interview. Er wordt positief op gereageerd en glimlachend zoeken we een stoel in de naastgelegen ruimte.

Sander mag zelf bepalen waar we over gaan praten. Hij zit duidelijk op de praatstoel en vertelt dat hij in Meppel is geboren en altijd in de wijk Haveltermade heeft gewoond. Via Het Boemeltje naar de Mackayschool aan het Allee.

Van de mensen op Het Boemeltje herinnert hij zich nog André Koopman, (later nog jaren als leerkracht gewerkt op de Mackayschool) en Adriaan Kranenburg. 

De nieuwe Mackayschool heeft Sander niet bezocht, wel de oude Marijkeschool naast hotel de Reiziger. De Marijkeschool is volgens Sander afgebrand en de eigenaar van de Reiziger heeft nog geprobeerd de gordijnen eruit te trekken.
Sander woont nu in de Baalderborg in Koekange sinds 2009.

Op de vraag waarom Sander lid is geworden van De Altiband is het bijwonen van het optreden in De Poel zeven jaar geleden de aanleiding.
Ik vond het prachtig en Bert Koster zei meteen: " Kom erbij." Ik heb afgesproken met Bert dat ik na de verhuizing kom. Optredens vind ik leuk, vooral als de mensen ervan genieten. Ik kijk ervan op hoe vol het is als we in De Poele optreden en mensen moeten staan  en hoe warm het is in de zaal.

Het liefst speel ik op de bekkens en soms moet ik invallen op de grote trom. Met Björn dans ik op een Iers nummer en ook de klompendans mag ik soms op het toneel opvoeren. Daar moet je wel veel conditie voor hebben.
Conditie heeft Sander genoeg, hij heeft de cityrun in Meppel meegelopen en kan er prachtig over vertellen. Een sportman is het.

Björn, Ilona, Rein Louissen , Hilco Boessenkool , Daniël en Hilco Dekker zijn mijn vrienden bij De Altiband.
Ik werk op de zorgboerderij Refaja. Beesten verzorgen, grasmaaien op de tuintrekker en aanpakken.
Ik maak me zorgen als Bert Koster er mee zou stoppen, ik denk dat Gerton het ook wel kan, maar of dat gebeurt weet ik niet.
Politiek vind ik niks aan, legt Sander uit en Geert W. vind ik veel te racistisch. Ik weet dat omdat ik dat op televisie zie.
 
We sluiten het gesprek af waarbij Sander zegt dat hij nog lang mag blijven, omdat muziek in mijn bloed zit.
 
Een pracht slotzin Sander en een interessant interview.
 
Frans en Sander
Webdesign Calimo webdesign