foto5.jpg

Bjorn de Vries

Bjorn de Vries

Gemakkelijk onderuit op de stoel in de ruimte naast de keuken, wacht Björn rustig af wat er komen gaat.
Björn vertelt dat hij is geboren in Meppel en ook naar school is gegaan in Meppel. Via de Reestoeverschool bij meester van der Molen en Veneman, naar Stad en Esch. Hier werd ik veel gepest.

De leraren spraken wel met de pestkoppen, maar er veranderde niets. Meestal stonden er drie tegenover mij en durfde ik me niet goed te verdedigen.
Als ik vertel dat ik vandaag zuurkool heb gegeten, wordt  er glimlachend geantwoord dat bij Björn andijvie met een slaburger op het menu stond. Geen slavink dus, maar een variant.
Mijn hobby is voetbal bij F.C. Meo en darten vind ik ook mooi. Dat doe ik individueel bij de buurtvereniging Meugien.
Ook kun je daar klootschieten. Machtig mooi vind ik het dansen op Ierse muziek. Als ik vraag of je daar conditie voor moet hebben, wordt lachend gereageerd.

Als ik Björn vraag waarom hij lid is geworden van De Altiband, gaat hij er eens echt voor zitten.
Ik werd enthousiast nadat er een clip werd opgenomen bij F.C. Meo. Ik heb eerst een drietal repetities bijgewoond,maar de clip gaf de doorslag. De clip werd opgenomen naar aanleiding van het W.K. voetbal in 2014 in Brazilië.

Bij de Altiband vind ik de gezelligheid belangrijk en de soorten muziek die we spelen met Bert Koster. Bert Koster vind ik een goede dirigent en hij heeft veel gevoel voor humor. De woensdagavond is belangrijk voor mij, ik kijk er naar uit en ontmoet mijn vrienden, Deatlef, Jacob en Jacco.
Als je vraagt wat ik zou veranderen bij De Altiband, dan moet er soms minder hard gespeeld worden, soms hoor ik mijn eigen trommel niet.

Buiten mijn werk en De Altiband volg ik soms de politiek op mijn mobieltje. Samson en Klaver vind ik goed. Ik mag ook stemmen en dat doe ik in het wijkcentrum in De Kodijkslanden.
Ik vraag Björn of hij opzag tegen dit interview. Helemaal niet want ik heb vaker een interview gedaan. Voor R.T.V. Meppel waar gesproken werd over F.C.Meo. De club heeft vrijwilligers nodig en nieuwe bestuursleden voor de training en begeleiding. Tot nu heeft niemand zich gemeld.

Afsluitend vraag ik Björn of hij nog iets kwijt wil.
Ik vind het altijd gezellig bij De Altiband en de optredens vind ik erg leuk.

Een fijn gesprek met en enthousiaste vent, een geweldig drummer en danser.

Webdesign Calimo webdesign