foto5.jpg

Michel Scraa

 

Michel Schraa

Op het moment dat Michel gevraagd wordt even aan  schuiven aan tafel bij Marten en Frans, kijkt hij enigszins verbaasd. Wanneer uitgelegd wordt dat ik met Michel een praatje wil houden over de Altiband en over hemzelf, glundert het koppie weer ouderwets.
Michel vertelt dat hij vierentwintig jaar is en zelfstandig woont in een woonvorm van Frion in Zwartsluis. Een eigen kamer tot zijn beschikking en koken doet de begeleiding en op de  donderdagen kookt Michel zelfstandig met hulp van Suzanne. 
 
Op de vraag wat zijn favoriete maaltijd is wordt lachend geantwoord: "Patat met frikandel en mayo en curry erbij." We hadden het kunnen weten.
Nu Michel niet meer thuis woont bezoekt hij nog regelmatig het ouderlijk huis en slaapt thuis af en toe in de weekends. De overgang van huis naar zelfstandig wonen was wel even moeilijk.
Wennen aan de begeleiding en aan de mede groepsleden. Zijn vriend Ger Jan hielp mij goed in de beginperiode.

Als vrijetijdsbesteding zwemt Michel in het overdekte bad in Zwartsluis en daarnaast is hij lid van FC. Meo en de Altiband. 
Op de vraag wat Michel leuk vindt bij de Altiband gaan de  oogjes glimmen. Wiebelend op de stoel legt hij uit dat muziek maken en trommelen het leukst is. Ook optredens zijn geliefd, maar soms spelen we te hard.
 
Ik speel naast Ilona, en mijn vrienden zijn Björn, Jacob en Marco.
Bij FC Meo voetbal ik in team C2 en onze trainer is Rein Wever. Vrijdagavond naar de training en de wedstrijden zijn op zaterdag.
O ja, Ilona zit ook bij mij in het team en soms maak ik een doelpunt. Ik kan heel goed opschieten met Arjen Vroege.
 
Als ik op vakantie ga, dan gaan we naar De Westerbergen met mijn ouders. Ook ben ik al in Oostenrijk geweest in een huisje.
Aan het eind vraag ik Michel, wat hij van dit interview vond. Een volmondig : "Leuk". En lachend gaat Michel naar de repetitieruimte waar het lied van de Brandaris hem verwelkomt.
 
Een leuk interview met een enthousiaste fijne vent.
 
 
Webdesign Calimo webdesign