foto10.jpg

Deatlef Koopman

Deatlef Koopman

Aan Deatlef vraag ik of we een interview kunnen houden. Meelopend naar de kantine vraagt Deatlef wat dat is. Ik leg hem uit dat ik wat vragen heb over De Altiband en zijn hobbies. "Dat vind ik leuk, dat is goed"

Deatlef vertelt dat hij achtentwintig jaar wordt en zijn verjaardag viert op eenendertig mei.
Om te beginnen vraag ik wat zijn favoriete eten is en stralend zegt hij:" Lasagne, zelf gemaakt door mijn moeder, of met de groep in De Snip".
De Snip is een woonvoorziening waar ik woon in Meppel. Hier wonen mensen met een beperking. Ik heb daar ook vrienden, Daan, Wesley, Tony (die was jarig deze week) en Niels.

Over zijn hobby legt Deatlef uit dat De Altiband erg leuk is. "Gewoon muziek maken, dat vind ik mooi en de optredens vind ik fantastisch, giga mooi". Dat is een duidelijke uitleg.
BertKoster is een aardige vent, hij kan heel goed op het keyboard en we spelen ook al het liedje van de t.v. "Hallo allemaal, ben blij dat je er bent". Een tophit op de woensdagavond.
Als ik vraag wat Deatlef wil veranderen bij De Altiband is zijn antwoord duidelijk: "Geen idee, het is helemaal goed zo".

Overdag gaat Deatlef naar de zorgboerderij De Keuterij van Ab en Antje. Vandaag op pad geweest om oud ijzer op te halen bij de supermarkt A.H. De schappen worden vernieuwd en het ijzer brengt geld op. Bakken (specialiteit boterkoek, vindt Frans) en werkzaam in het oudpapier, naast de activiteit waarbij ouderen begeleid worden bij het boodschappen doen in Havelte maken het dat Deatlef een druk programma heeft. "O ja, de paarden verzorg ik ook nog met Antje en Dicky".
 
Vakantie houden is een bezigheid, die Deatlef  invult via Dolfijn reizen. Samen met mijn zus Clarissa ben ik in Gran Canaria geweest en het T-shirt dat hij draagt getuigt ervan. Vliegen met Transavia is leuk joh. Ik ga zo weer mee. Vliegen is leuk en we zijn ook in Turkije geweest".
 
In Hoogeveen heeft Deatlef De Krulekoare bezocht en vandaar uit naar De Mackayschool. Ik heb in de klas gezeten bij Astrid, Sander, Egbert en afscheid genomen toen ik twintig jaar was.
De mooiste herinnering aan school is het toneelstukje met die pony en schapen. Kerstviering wordt bedoeld en ik kan Deatlef alleen maar gelijk geven.
Een hekel heeft Deatlef aan liegen en aan mensen die klieren. "Niks an"
 
Ik vraag hem hoe het komt dat hij altijd opgewekt en positief naar mensen overkomt. "Meegekregen van mijn ouders en je leert het ook wel van andere mensen. Doen mensen aardig tegen je, dan doe je het ook terug"
 
Als afsluiting geeft Deatlef aan dat hij dit interview superleuk vond en ik kan me hierbij volmondig aansluiten.
 
 
Webdesign Calimo webdesign