foto5.jpg

Marloes Bosma

 

 
Als we een plekje aan tafel zoeken om "bij te kletsen" over de Altiband, kijkt Marloes me lachend aan. Op mijn openingsvraag waarom Marloes altijd zo vrolijk binnenkomt op de repetitieavonden, is het antwoord eenvoudig en helder:" Omdat ik het bestuur zie en er altijd gelachen wordt en een grapje is, dan doe ik gewoon mee".
Marloes vertelt dat ze in Vledder is geboren en een zus heeft die ook in Vledder woont. Via de kleuterschool en basisschool ( zitten aan elkaar vast) in Vledder naar de Voetelinckschool inSteenwijk. Verbaasd kijkt Marloes me aan als ik vraag of zij de directeur Ligterink ook heeft gekend. De Groeneveldschool is het vervolg, maar die ligt nu tegen de vlakte.
Daarna gewerkt bij mijn ouders in De Tippe in Vledder. Nu werk ik bij Reestmond al weer dertien jaar.

Bij de Altiband vind ik de muziek, die Bert Koster speelt leuk, je kunt erop dansen en soms lopen we ook een polonaise door de zaal. Ook wil ik graag een keer op de bongo spelen.
Vroeger vond ik de muziek van Bert vaak te hard, maar nu gaat het goed.
Als hobby heb ik een Ipad, ik speel graag het spelletje Candy Crush. "Ken jij zeker niet, Frans?" . Ik heb ook Facebook, daar doe ik weinig mee.
Maandagavond ga ik naar Meppel  naar bad Hesselingen om te zwemmen bij Trebokama.

Tegenwoordig kookt en bakt Marloes erop los, nu zij is verhuisd van Meppel naar Vledder. Een eigen appartement, twee hoog in een flat. "Groot, gezellig en zelf ingericht met twee televisies. Een in de woonkamer en een in de slaapkamer".
Op de vraag wat Marloes haar favoriete eten is, wordt lachend geantwoord:  Macaroni met gehakt". Prima kokkie in de keuken.
Als ik vraag of Marloes veel vrienden en vriendinnen heeft, legt Marloes uit dat zij die niet heeft. "Ik mis ze ook niet, en vervelen doe ik me nooit" .

Wensen heeft Marloes ook wel. Ze legt uit dat ze met Pa naar Gran Canaria is geweest, maar dat hoeft niet weer. Veel te dure grap.
Marloes kijkt uit naar januari 2019. Dan staat een wintersportvakantie in Oostenrijk op het programma met ouders, zwager, zus en de twee jongens. Niet met de bus heen, maar met twee auto's.
Marloes schiet in de lach, als ze mijn reactie  ziet op het moment dat ze vertelt dat Pa nog steeds skiet op de mooie leeftijd van dik in de zeventig. Mama wandelt. Oostenrijk is prachtig en Snow Magazine getuigt hiervan.

Ik vraag Marloes of ze wel eens koffie/thee zou willen drinken met een bekende Nederlander.
Heel stellig is haar antwoord: "Nee", maar ik wil graag Joke de Ruiter en jou op de koffie in Vledder". Gaan we wat aan doen Marloes.
Grappig vind haar antwoord op de laatste vraag van vanavond. "Als mensen de deur open laten staan na afloop, komt de kou erin en gaat de warmte eruit. Daar heb ik een hekel aan.
En gelijk heb je, Marloes.

Dank voor dit leerzame interview.
 
 
Webdesign Calimo webdesign