foto8.jpg

Daniël Elschot

 

 

 

Het blijft interessant om een lid van De Altiband te interviewen, die eveneens als leerling bij ons op school is geweest.

Ontspannen en lekker onderuit zittend vertelt Daniël dat hij tijdens zijn schoolperiode werd gewezen op het bestaan van De Altiband. "Ik vind muziek mooi en muziek maken nog mooier". Na een kennismaking bij een repetitie was de zaak rond. Bert Koster liet me eerst spelen met sambaballen en op een tamboerijn, daarna snel de overstap naar de grote trom". Vol verbazing kijkt Frans naar het gemak waarmee Daniël de verschillende ritmes op de trom slaat. Rondkijkend, een glimlach naar toeschouwers, het kost hem geen enkele moeite.
 
De woensdagavond is een vast agendapunt voor Daniël, Vader Henk rijdt de bus met deelnemers uit Steenwijk, en Daniël legt uit dat de gezelligheid en het kletsen met mede 
deelnemers belangrijk voor hem is. Bert Koster, de dirigent, is zelfs een vriend van mij geworden.
Wat ondergetekende niet meer wist is het gegeven dat De Altiband ook gerepeteerd heeft in de oude Mackayschool aan Het Allee. We halen oude herinneringen op en kunnen er smakelijk om lachen. Het sjouwen met instrumenten van stookhok naar het gymlokaal, de pauze met koffie in het overblijflokaal.
 
Ik vraag Daniël wat hij zou willen veranderen bij De Altiband. "Andere soorten muziek spelen, meer de muziek van tegenwoordig". Ook de plaatsen waar de geluidsboxen staan mogen veranderd worden, ze tetteren me in de oren.
We stappen over op de hobby's. "Muziek maken, luisteren op nummer een. Maar ook bakken en koken met René en Mike. We hebben samen een kookprogramma met drieënzestig volgers, en op nummer één staat het broodje hamburger. We hebben ook recepten voor spaghetti, pannenkoeken en wentelteefjes".
 
Toneel schrijven, bedenken en spelen is ook een hobby die veel plezier geeft aan de jongens.
We werken nu aan: " Mike droomt nu" en "dromen in XL". Gaat over een doemdenker waarin ook Klaas Vaak voorkomt. In het theater De Meenthe wordt het gespeeld op 1 en 2 juni aanstaande.
Toeren in mijn microcar met Lambert richting rommelmarkten en uitkijken naar  appeltaart op een terrasje is mooi. Meppel en Appelscha staan geregeld op het programma. Als ik vraag of zijn microcar is opgevoerd, blijft het antwoord open. Wel een zuinige auto, hij rijdt één op  zestig. Daar kan ik met de Landrover niet tegenop Daniël.
 
We stappen over naar het wensenlijstje. Daniël wil graag een bezoek brengen aan de studio's in België, waar K3 en Kabouterplop hun opnames maken. Helemaal tof zou het zijn als ik ook even met die mensen kon praten en zien in Studio Honderd, hoe de opnames gemaakt worden.
Zus Sharona heeft dochter Fleur en de tweede is onderweg. Lachend legt Daniël uit dat Fleur hem herkent en dat ze stapelgek is met hem. "Als ze me ziet, is ze helemaal hoteldebotel". ook mijn ouders zijn apetrots op Fleur. Aanstaande vrijdag 6 april wordt opa Veerman achtentachtig jaar en gaat Fleur met ons mee op visite bij opa.
 
Vrienden zijn er ook en Ilona ( speciaal plekje), René, Mike en Lambert. Met Lambert ga ik regelmatig de stad in. Vaak kijken we samen ook op You Tube filmpjes. Ook volgen we Goede Tijden, Slechte Tijden.
Als ik vraag waar Daniël een hekel aan heeft is het antwoord vrij direct. "Aan ruzie op het werk en soms bij De Altiband". Ik los dat op door het zelf uit te praten, en als dat niet lukt, vraag ik of de leiding mij helpt".
Een vraag tussendoor of hij interesse heeft in politiek wordt afgedaan met; "Daar snap ik geen zak van!"
We gaan stoppen want Bert Koster wacht. Eén vraag nog over zijn voorkeur voor eten.
"Ik vind alles lekker, behalve spruiten en lasagne".
Met een klap op mijn schouder als dank voor dit gesprek , vertrekt Daniël lachend richting de grote trom. 
 
Verslag : Frans
Webdesign Calimo webdesign