foto10.jpg

llona de Ruiter

 

Ilona de Ruiter

 

Bij het opbouwen van de instrumenten in het repetitielokaal hebben Martin en ik het over de afwezigheid van Ilona. Zij gaat op vakantie met haar zusters en hoeven haar trommel niet op te halen uit de berging.
Op dat moment komt Ilona binnen, stralend en op onze vraag waarom ze hier is en niet op vakantie komt een gevat antwoord: "Dat heb ik jullie toch gezegd vorige week". Ilona heeft ons bij de poot gehad.
Dit voorval is het begin van ons gesprek en Ilona zegt wel even tussen neus en lippen door dat het haar een beetje overvalt.
De opzet van het interview wordt uitgelegd en we beginnen maar snel met de vakantie in het vooruitzicht.

"Ik ga met mijn zussen op pad met het vliegtuig naar Gran Canaria en mijn ouders brengen ons naar het vliegveld in Eindhoven".  Voor mij is het de eerste keer vliegen en ik zie er niet tegenop.
We vergelijken het met het reizen in een bus van Meppel naar Assen. Alleen het opstijgen en landen is anders.
We praten over het passeren van de douane en wat je daar te wachten staat. Persoonlijk dingen in een bak leggen, portemonnee, sieraden, BROEKRIEM, en zorgen dat je de broek niet van je gat glijdt, aanstekers ook.

"Ik rook niet en mijn zussen ook niet. Niemand rookt bij ons, wij leven allemaal heel gezond", Houden zo, Ilona!!
Hobby's heeft Ilona ook en F.C.Meo wordt genoemd als eerste. Ik speel in F.C.Meo 2 met Michel Schraa, Jacco de Weerd en Elly Seegers. De competitie spelen we in Zwolle en Rein is onze chauffeur in het busje van zorgboerderij De Keuterij. We spelen op zaterdag en staan bovenaan in de competitie.

De Altiband is ook een onderdeel van Ilona's hobby's. "Ik vind het leuk en de muziek mooi, ook de sfeer bij de Altiband is mooi".
Ilona's voorkeur gaat uit naar de muziek van Armin van Buuren en Frans snapt het niet helemaal maar ook van de muziek van de Snorrebollen. "Nooit van gehoord is het enige wat Frans hierop kan zeggen".

We verleggen onze koers naar het favoriete eten. Zonder aarzelen wordt genoemd: "Pasta's en Surinaams. Ik hou wel van lekker pittig eten".
Ilona is in Meppel geboren en bezocht eerst de peuterspeelzaal "De Handjes" in Meppel, daarna  De Graspieper in Hoogeveen en vervolgens de drie locaties van De Mackayschool.
De Diedel aan de oevers van de Wold A, het vertrouwde schooltje als hoofdlocatie aan het Allee en de Marijkeschool op het Vledder. Op twintig jarige leeftijd verlaat Ilona  de school en werkt nu bij Reestmond.

Van de bezochte scholen vindt Ilona haar schooltijd aan Het Allee het mooist. Lekker voetballen in het gymlokaal met Arnoud, Willem Jan en Frans.
Als leerling heeft Ilona in de klas gezeten bij Astrid, Arnoud, Sander en Egbert. Was een geweldige tijd Ilona, mooie herinneringen.
Politiek interesseert Ilona weinig. "Ik vind het niet best gaan, veel rotzooi naar buiten gegooid en vooral plastic rommel is erg". "Daar moeten ze wat aan gaan doen".

Als afsluiting vraag ik Ilona wat ze van dit interview vond. "Wel een beetje spannend, had het niet nu verwacht".
Een hele fijne vakantie  gewenst met je zussen en genieten in de zon.
Lachend met een klap op mijn schouder vertrekt Ilona naar haar trommel en lekker spelen onder leiding van Bert Koster.
 
 
Webdesign Calimo webdesign