foto2.jpg

Paul Poiesz

Paul Poiesz

"Dat lijkt me leuk, een interview". Dat is de reactie van Paul op mijn vraag of hij mee wil voor een interview voor de website.
"Mag ik ook een kopie, dat kan ik dat meteen plaatsen in het blad van SVGG Steenwijk." .Paul het er duidelijk zin in en gaat er voor zitten in het lokaal naast de kantine waar de Altiband repeteert.
 Ik ben geboren in Steenwijk op de Noordersingel in 1961. Wij zijn met vijf kinderen en onze ouders. "Die ken jij toch wel Frans".  "Zeker weten, vader Gerard en moeder  herinner ik me nog goed Paul".

Mijn broer Michel woont in Finland en zit nu op zee, Jacques woont in Arnhem, Catelien ("schrijf maar net zoals je het zegt") woont in Hengelo en Hannie woont in Den Haag.
Mijn vader deed in meubels en ik hielp hem wel eens als het nodig was.
De kleuterschool heb ik bezocht in Steenwijk, daarna ben ik naar Leeuwarden gegaan, naar de Witgaard. Daar ging ik ook naar school en daarna naar De Mackayschool in Meppel.

Ik herinner me nog jou (Frans), Roelien, "Spreek je die nog wel eens?" "Doe haar maar de groeten als je haar spreekt, bedoel ik niet kwaad hoor" ." Verder weet ik niet meer, het is long  ago".
Vanuit de Mackayschool ben ik naar De Trekschuit gegaan, en toen naar De Slinger in Steenwijk. 
"Zeg Frans, wil je nog hout kopen, daar kan ik wel voor zorgen, niet duur".  Zomaar even en tussendoortje van Paul, en we gaan terug naar het gesprek.

Ik woon in de Anjelierstraat, daar woont Alie Veenstra ook.
Als hobby vind ik het schoonmaken van tegels het leukst. Dat doe ik bij mensen in de buurt, maar niet in de winter hoor. Ik doe het op de oude manier, dus krabben. Nu in de winter maak ik aanmaakhoutjes. "Die kun je wel kopen Frans"
Aan de Altiband vind ik het muziekmaken leuk. Ik speel op een bongo. Optredens doen wij ook. Dit jaar kon ik niet in De Poele zijn bij het donateursconcert. "Ik heb mij goed afgemeld hè".
Maar we spelen ook in bejaardentehuizen en in Hoogeveen.

Als ik vraag wat Paul minder leuk vindt bij De Altiband  is het antwoord :" Dat weet ik zo niet, het is de gezelligheid, die ik zoek en de ontspanning". Er hoeft volgens Paul niets te veranderen bij de Altiband.
Politiek heeft Paul niets mee, dus stappen we over naar het onderwerp "eten". 
Als ik vraag wat zijn lievelingseten is antwoordt Paul:" Maakt niets uit, we hebben kant en klare menu's, als er maar geen tomaten in zitten. Die lust ik niet, en ik krijg er blaren van"
In de weekends koken we zelf en nasi en bami staan vaak op tafel.

Over het geloof vertelt Paul dat hij Katholiek is en dat betekent dat het goed  moet gaan met iedereen. "Ik ga niet naar de kerk".
Tot slot  vindt Paul dit een leuk interview. " Ik kan nu laten zien wat de Altiband doet".

Met een stevige handdruk als afsluiting vertrekt Paul opgewekt met grote stappen naar zijn bongo.
 
 
 
Webdesign Calimo webdesign