foto12.jpg

Greta de Lange

Greta de Lange

Tijdens de repetitie na de koffiepauze zoek ik Greta op, om met haar een interview af te nemen.
Op mijn vraag of zij weet wat een interview betekent, antwoordt Greta heel direct: "Dat heb jij ook gedaan, toen je nog meester was op de Mackayschool, weet je dat niet meer?" Greta legt het voor mij even uit. In Zwartsluis in het fietsenhok bij De Schans. Je had een cassettebandje en het ging over school.

Hier laat mijn geheugen me  in de steek, maar het klopt zeer zeker. Greta heeft een geweldig geheugen maar samen weten we niet meer in welke periode van het schoolgaan zich dit heeft afgespeeld.
Greta vertelt dat de Altiband leuk is en vertelt dit lachend. "Jij zit er ook al lang bij, want je bent al zeventig, geen jong broekie meer" Dat klopt helemaal Greta, maar jij kwam al in de landbouwschool tegenover het politiebureau op de repetities.
"Muziek maken vind ik leuk, en ik hou niet van alle soorten muziek. Nederlandstalig en de muziek van Elly en Rikkert, die spelen en zingen met gitaar. Ik heb ook een cd van "Bert Ketting.
Helaas kent Frans deze zanger niet.
 
Greta is in Zwartsluis geboren op 23 juli 1979. In de zomer op een maandag, en mijn broer en zus zijn ook in Zwartsluis geboren in het Buitenkwartier.
Via de peuterspeelzaal in Zwartsluis naar het Boemeltje in Meppel bij Joke Bloemendaal en daarna naar de Mackayschool.
Geert Veijer was er toen ook bij. Tot twintig jaar ben ik op de Mackayschool gebleven. Nu zit ik overdag hier tegenover in De Grift.
Druk met koken, koffie zetten, afwassen, boodschappen doen bij de Jumbo. Dat doen we met het busje. Ook maken we hier kaarten en cadeaulabels.

Als hobby heb ik de Altiband voor het muziek maken en ik zwem ook graag in bad Hesselingen in Meppel. Overdekt en bij Trebokama.
Mijn begeleidster is Anna Soer. Straks ga ik weer naar de bijbelclub in Hasselt, nu nog niet.
Als ik Greta vraag naar haar lievelingseten is het antwoord heel duidelijk. " Spruiten met aardappelen, stukjes ui, champignons en spekkies"
Dat zal smaken.
 
Bij de Altiband hoeft er volgens Greta niets te veranderen. Alle instrumenten vind ik mooi.
Vrienden en vriendinnetjes heeft Greta niet, "Ik ben vrijgezel en dat bevalt me wel. Niks geen gedoe". Mooi uitgelegd Greta.
 
Op vakantie ben ik naar Texel geweest en dit jaar ga ik naar Ameland met Stichting Poldermaat. "Ik wacht nog op de post".
Frans vraagt hoe Greta het vervoer heeft geregeld op de woensdag naar de repetities. "Mijn moeder en de tante van Michel Schra rijden ons". Dat vind ik leuk want dan komt mijn moeder nog eens ergens, maar ze rijdt niet als het glad is.
 
Tot slot vraag ik Greta of ze dit een leuk gesprek vond. Dit is de eerste keer en ik vind het leuk.
 
Met een blij gezicht zetten we de stoelen onder tafel. De muziek roept.
 
 
Webdesign Calimo webdesign