foto8.jpg

Harry Bakker

Tijdens het eerste deel van de repetitie afgelopen woensdag drieëntwintig oktober vraag ik Harry of hij tijd heeft voor een interview.
Samen in de ruimte naast de koffiekantine vraag ik Harry waarom hij zo enthousiast is voor en met de Altiband. Zijn antwoord is helder:" Als iedereen vrolijk is, dan ben ik ook vrolijk.
Als Marten, André, Joke, Jinny en Marit er zijn, is er altijd tijd voor een geintje en lol.
De leiding van de Reiger waar ik woon, heeft mij enthousiast gemaakt voor de Altiband en daar heb ik geen spijt van.

Op de vraag of Harry een echte Meppeler is, is het antwoord ontkennend. Ik ben geboren in Hoogeveen, als klein kereltje eerst naar de Parkschool geweest, en daarna naar de van de Ploegschool. Grappig is dat zowel Harry als ik goede herinneringen hebben aan de directeur Bertus Goos en zijn onderwijzer Gerrit Boxem. Op twintigjarige leeftijd verlaat Harry de school en gaat werken bij de Coberco in Hoogeveen.
De verhuizing naar Meppel vindt plaats en Harry moet een tijdje wachten voordat hij aan de slag kan bij Reestmond. Vertelt trots dat hij al vijfentwintig jaar aan het werk is. Bij Reestmond werkzaam in de metaalafdeling, waar hij onderdelen voor verwarmingsketels maakt, die daarna in Coevorden in elkaar worden gezet. Op de vraag of dit werk hem wel eens verveelt,antwoordt Harry dat hij absoluut niet naar een andere afdeling wil.
"De baas wil mij niet kwijt!".

Harry heeft het druk met zijn hobby's. Op maandagavond zwemmen bij Trebokama in bad Hesselingen . Klaasje Kissens heeft de leiding en zorgt dat er gewerkt wordt aan de conditie door veel baantjes te zwemmen.
Daarnaast is Harry vrijwilliger bij de Kruiskerk en zorgt dat de bezoekers een lekker kop koffie met iets erbij krijgen. Ook stoelen klaarzetten.
's Avonds is Harry vrijwilliger bij de bloedbank, als er een zitting is in de kerk. Hij vindt het geweldig om mensen te ontmoeten en een praatje te maken.

In de woonvorm kookt Harry niet zelf, maar het eten wordt gebracht en is "kant en klaar". Even in de magnetron en aanschuiven maar. Vandaag op het menu spareribs met doperwten en aardappelen. Klinkt goed Harry.
In de weekende koken we zelf met hulp van de begeleiding.

Een lastige vraag er tussendoor over politiek. Harry gaat rechtzitten en antwoordt dat hij lid is van het CDA en Balkenende goed kent. Lachend: "Hij lijkt op Harry Potter".
Vrienden heeft hij veel, eigenlijk iedereen, maar Elly Seegers vind ik de leukste. In de woonvorm ben ik bevriend met Esmé.
Als ik Harry vraag ,waarvoor men hem 's nachts wakker kan maken is hij heel duidelijk.
"Niet wakker maken, om zes uur gaat de wekker af, ook niet voor iets lekker te eten".

Ik vraag Harry wie hij bewondert. Zeker zijn vier broers, maar ook Rob de Nijs. Op zes december aanstaande ga ik naar een concert van hem. Volgend jaar ga ik naar een optreden van Ancora.
Bij de Altiband hoeft volgens Harry niets te veranderen. Optredens vindt hij machtig mooi en het meedoen met de sambaballen is het mooiste wat er is.

Dit interview vond ik leuk, was niet zenuwachtig. Was voor mij de eerste keer en ga nu naar Marten voor de bijbehorende foto.

Dank je wel Harry voor dit leuke gesprek.

 
 
Webdesign Calimo webdesign