foto3.jpg

Elly Seegers

Voorafgaand aan de repetitie vraag ik Elly of zij ook met mij een interview wil voeren. Het lijkt wel of Elly even moet blozen, maar lachend is haar antwoord bevestigend.
In de ruimte naast de kantine gaan we zitten en André schuift aan.
Elly  is geboren in Meppel aan de Hoogeveenseweg en heeft altijd in Uffelte gewoond. In Zwolle heeft Elly de Enkschool bezocht en vandaar koers gezet naar de Reestoeverschool.
De Rechterenschool is het volgende station en bij het noemen van de leerkrachten Gerrit Brink en Jan Wijngaarden komen de herinneringen boven.

Vanuit de Rechterenschool wordt stage gelopen bij het werkvoorzieningsschap Reestmond en in dienst gekomen in het jaar 2002. Trots vertelt Elly dat ze vandaag, dertig oktober, zeventien jaar werkzaam is bij Reestmond.
Voor Talens Tools zet Elly houten gereedschap in elkaar. Paalslagers, bezems, nagelborstel en noem maar op.
De Altiband vindt Elly gezellig, er is tijd voor een geintje en veel soorten muziek speelt Bert Koster. Naast de sambaballen wil ik ook wel een keer een trommel proberen.

Druk heeft ze het met haar hobbies. Bij F.C. Meo 2 speel ik als verdediger en onze trainers zijn Gea Vroege en Rein Wever. Afgelopen winter zijn we kampioen geworden in Zwolle, een groot feest.
Bij Trebokama zwem ik op de maandagavond, veel conditietraining met baantjes trekken.
Elly woont op de Kazerne in Meppel en heeft een eigen appartement met alles " erop en eran." Elke vrijdag kook ik met de leiding en mijn lievelingseten is lasagna en patat met mayonaise en een kroket of frikandel. Dat zal smaken Elly.

Vrienden en vriendinnen heb ik bij de Altiband, ik kan met iedereen goed opschieten, maar Jacco, Björn en Jacob zijn speciaal.
Als muziekliefhebster bewonder ik Jannes. Heb hem gezien en gehoord bij optredens maar Bert Koster ook.  Kan goed spelen op zijn keyboard en maakt grapjes. Maar hij kan als we een nieuw nummer instuderen ook heel streng zijn.
Op vakantie ben ik met F.C. Meo in Duitsland geweest maar ook in België, Oostenrijk en Engeland. Ik heb geen paspoort maar wel een I.D.kaart. Wij hebben daar wedstrijden gespeeld en het was gezellig.

We zijn aan het eind van dit interview en Elly vond het mooi, lachend geven we elkaar de hand en daar gaat ze, op weg naar het tweede deel van de repetitie.

"Bert Koster wacht op mij!!"

Webdesign Calimo webdesign