foto9.jpg

Jacob Feijen

 

Jacob gaat er eens voor zitten en beantwoordt vlot de vragen uit dit interview. Vindt het geen probleem dat André en ik samen de vragen stellen.
Jacob steekt van wal en vertelt dat hij een geboren en getogen Meppeler is. Een rasechte en legt meteen even haarfijn uit hoe de Meppeler bevolking in vervlogen tijden aan de naam Muggen kwamen.
Zwermen muggen bovenin de toren en de brandweer maar blussen. Mooi verhaal Jacob.
Als jong ventie naar de kleuterspeelzaal in het centrum van Meppel, vervolgens de Reestoeverschool bezocht en ken nog de namen van juf Carola (er waren er twee met die naam), Jarrice Keizer en Roelof Klaster.

Voor de opleiding M.B.O. niveau1 Groen verlegt Jacob de koers richting Zwolle. Stage lopen bij Reestmond en een leertraject bij de Rova.
In Zwolle werk hij in het groen, en doe onderhoud aan tuinen, sportparken en plantsoenen. Ik ga dagelijks met met eigen auto naar het werk. Een rode Lada Festa rij ik. Niet op diesel maar op benzine.
'S Morgens vroeg uit de veren en rond de klok van half zeven ga ik op pad en tegen het eind van de middag weer richting Meppel. "Goed bezig Jacob!"

Ik ben lid van de Altiband omdat muziek leuk is en de gezelligheid bij de repetities en af en toe wat zeuren maken de woensdagavonden tot een gebeuren waar naar wordt uitgekeken.
Ik heb een vrolijk karakter en als iets tegenzit, dan kun je dat wel aan mij merken. Dan trek ik me terug. Met mijn ouders kan ik wel en goed overleggen, als er wat speelt waar ik moeite mee heb.
Jacob woont nog thuis, maar het goede nieuws is dat zelfstandig wonen in de Koedijkslanden binnenkort gaat plaatsvinden. In december de sleutel ophalen en dan het appartement opknappen en gezellig maken.

André en ik schatten in dat je ouders aan het schilderen en behangen moeten. Een mooie stap vooruit Jacob, en mooi dat je terug kunt vallen op je ouders als je hulp nodig hebt.
Als supporter van Ajax (en een echte supporter) vandaag nog gelachen om een filmpje over Feijenoord. Het verlies van afgelopen weekend met vier tegen nul bij Ajax hakt erin.
Soms denkt Jacob dat hij het zogenaamde zwarte schaap is, omdat familie banden heeft met Rotterdam Zuid. En daar wonen de echte Feijenoord aanhangers. Op de vraag of Dick Advocaat de problemen kan oplossen na vertrek van Jaap Stam komen we er met elkaar niet uit.

We vragen Jacob waarvoor we hem 's nachts wakker mogen maken. Het antwoord is duidelijk: "Liever niet, want ik heb mijn slaap wel nodig". Heb ik niet genoeg geslapen dan heb ik een kort lontje en soms ben ik dan chagrijnig.
Voor de duidelijkheid, voor een cheeseburger of een stuk pizza ga ik wel even rechtop in bed zitten.
In het weekend ga ik met vrienden wel eens stappen. Björn en Deatlef gaan vaak mee en we zijn te vinden in 't Café aan het Prinsenplein. Favoriete drankje een lekker pilsje, maar niet teveel.

Op de vraag wie Jacob bewondert is het antwoord duidelijk. Mijn voorman op het werken en Bert Visser.
Mijn voorman op het werk moet alles kunnen regelen, problemen oplossen en werk vinden, hij doet dat prima.
Bert Visser is een geweldige komediant en de voorstellingen van hem die ik heb bezocht, dat is lachen.

We gaan naar de voorkeuren voor eten en Jacob is er duidelijk in. De Italiaanse keuken met pizza Margaritha op nummer en. Een patatje mayo gaat er ook wel in en als moeder in de wok spruitjes met spekkies en rode kool klaarmaakt, dan schuift Jaco graag aan.
Als hobby praten we over zijn betrokkenheid als vrijwilliger bij F.C. Meo, zijn voorkeur over boeken die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en stappen met vrienden.
Tijd tekort Jacob.
We beëindigen dit vraaggesprek en Jacob vindt dat het vlot en goed is verlopen.

Daar sluiten André en ik ons graag bij aan.

Webdesign Calimo webdesign