foto9.jpg

Willy Nagelhout

 

 

Willy gaat er eens makkelijk voor zitten en voelt zich helemaal thuis. Als ik uitleg waarvoor we aan tafel zitten voor een interview is het antwoord helder " Dat heb ik al gehoord".
We steken van wal met de vraag waar Willy is geboren, "Ik ben geboren in Ommen op negentien april 1964". We komen er niet uit of Ommen ook de woonplaats is van Reinier Paping, de winnaar van de legendarische Elfstedentocht in 1962 of 1963.

"Toen ik drie jaar was zijn we verhuisd naar Dalfsen naar de Slenderbroekenweg. Die weg ligt tussen Heino en Dalfsen. Tot mijn dertiende jaar ging ik naar De Brug in Zwolle, en daarna naar het V.S.O. De Boog. In 1993 verhuis ik naar Dalfsen en ging aan de slag met werken bij de Wezel, dat heet nu Team. Daar werk ik al drieëndertig jaar.
Ik verzorg inpakwerkzaamheden voor producten die het lichaam gezond houden. De producten weeg ik af in grammen en doe ze daarna in de verpakkingen. Leuk werk.

Als hobby heb ik puzzelen, liefst duizend stukjes. Het onderwerp maakt me niets uit. Maar breien en handwerken doe ik ook graag. Een trui heb ik al eens gebreid en ook veel poppenkleertjes.
De repetities en optredens van de Altiband vind ik leuk, "Even uit de dagelijkse sleur", en ik ben lid geworden in 2010. Naar de repetities en optredens hebben we twee chauffeurs, de moeder van Hilco Boessenkool en Henk Roo.

Ik woon in Staphorst en heb een eigen appartement. Als ik al zelf kook, dan doe ik dat met inductie. Alles vind ik lekker, maar wat ik niet lust is pepermunt en chocolademelk. Wel eet ik veel fruit. Gezond en lekker. Snert, hutspot en stampot lust ik graag, maar dat maakt de leiding klaar. Ik eet met heel weinig zout, want ik volg een dieet.

Als ik vraag aan Willy of ze wel eens lacht, is het antwoord klaarhelder, "Ik lach veel, ben eigenlijk altijd vrolijk". Houden zo Willy.
Het optreden in de Poele naar aanleiding van het vijfenveertig jarig bestaan van de Altiband wordt besproken.
Een leuk avond en ik vond het fijn dat er geen zanggroep bij was. We hebben het helemaal zelf gedaan en iedereen van onze groep zong mooi. Ook Ilona op de mondharmonica deed het prima.
En het was dit keer niet zo vol met mensen, ook Henk kon de auto makkelijk kwijt.

Bij de Altiband hoeft volgens Willy niets te veranderen. Veel is er al veranderd nadat de kleding is aangepast. Nu veel leuker om te zien. "Je hebt helemaal gelijk Willy, de spijkerbroeken en de shirts zijn een succes"

Glimlachend zijn we aan het eind gekomen van ons "vragenuurtje", en de muziek wacht..

 

 

Webdesign Calimo webdesign